Νέα

Η Πρύτανης του Ι.Π. προσκεκλημένη στον 14ο Υπερατλαντικό Διάλογο

ShareThis
Δημοσίευση: 30-10-2014 12:55 | Ενημέρωση: 30-10-2014 19:42 | Προβολές: 4506
    Δελτίο Τύπου
Mέγεθος: 482.26 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, κα Αναστασία Σαλή Παπασαλή, συμμετείχε ως προσκεκλημένη στον 14ο Υπερατλαντικό Διάλογο με τίτλο «Η ανώτατη εκπαίδευση και η κοινή γνώμη» (Transatlantic Dialogue 2014, Higher education in the public eye), που πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά  από την  Ένωση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (European University Association), σε συνεργασία με την Ένωση Πανεπιστημίων και Κολλεγίων του Καναδά.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και των επαφών της εκεί, επισκέφθηκε τα διεθνούς φήμης Πανεπιστήμια, McGill, Concordia και Ponta Delganda, όπου συζήτησε με τους ομολόγους της, διερευνώντας όλες τις πιθανές προοπτικές συνεργασιών.

H Πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ponta Delganda

Συμμετείχε επίσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Jazz του Μόντρεαλ το οποίο πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και συγκεντρώνει επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Στο περιθώριο της συμμετοχής της είχε την ευκαιρία να συναντήσει και τον Αναπληρωτή Πρόξενο της Ελλάδος στην Οττάβα, κ. Λάμπρο Κακίση, ο οποίος της παρέθεσε γεύμα και σε συζήτηση που είχε μαζί του έθεσε τις βάσεις για τη συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου με τα Πανεπιστήμια του Καναδά.

Η Πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τον Αν. Πρόξενο της Ελλάδος στην Οττάβα, μετά το γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν της

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα και κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Καναδός Πρέσβης στην Ελλάδα, κος Robert Peck, η Πρύτανις είχε την ευκαιρία να προωθήσει την υλοποίηση των συνεργασιών που συζήτησε κατά την μετάβασή της το καλοκαίρι στον Καναδά. 

Κατά την προσωπική επαφή της Πρυτάνεως με τον Πρέσβη, συζητήθηκε, επίσης, και η δυνατότητα επανεργοποίησης στην Κέρκυρα του Φεστιβάλ Jazz, στα πρότυπα του Διεθνούς Φεστιβάλ Jazz του Μόντρεαλ.

Η Πρύτανης κα Αναστασία Σαλή- Παπασαλή και ο Καναδός Πρέσβης στην Ελλάδα, κος Robert Peck

Η συνάντηση στην Πρυτανεία απετέλεσε την επισφράγιση των ακαδημαϊκών σχέσεων μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Καναδά, καθώς και την έναρξη και εγκαθίδρυση συνεργασιών σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος, σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποίησε η Πρύτανις κατά την παραμονή της στον Καναδά. 

Εν συνεχεία ο Πρέσβης προσκάλεσε την Πρύτανι σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε στο πολεμικό πλοίο HMCS TORONTO.

Η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου και ο Καναδός Πρέσβης στην Ελλάδα, στο πολεμικό πλοίο HMCS TORONTO

Τέλος η επίσκεψη έκλεισε με μία πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση, που επακολούθησε σε όλους τους χώρους του πολεμικού πλοίου από τους αξιωματικούς και τους επιτελείς τους.

Φωτογραφία από την επίσκεψη της Πρυτάνεως στο πολεμικό πλοίο HMCS TORONTO, στο οποίο παρετέθη δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων του Πρέσβη

Επιστροφή
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Πέμπτη 28-03-2024
Τραγουδώντας Ελληνικά με τα τραγούδια της Μαρίζα Κωχ
Έναρξη: 27-03-2024 |Λήξη: 15-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας