Νέα

Συνεργασία με φορείς της Αμερικανικής Ομογένειας ετοιμάζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ShareThis
Δημοσίευση: 25-05-2015 14:50 | Προβολές: 4744
    Δελτίο Τύπου
Mέγεθος: 536.03 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Συνεργασία με φορείς της Αμερικανικής Ομογένειας ετοιμάζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μετά το πρόσφατο ταξίδι της Πρυτάνεως, Καθ. Αναστασίας Σαλή- Παπασαλή στη Νέα Υόρκη.

Η Πρύτανις επισκέφτηκε τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις εορτασμού και την παρέλαση της επετείου της 25ης Μαρτίου, ως επίσημη προσκεκλημένη της Ελληνικής Ομογένειας Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα του Πανκερκυραϊκού Συλλόγου και της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας, δύο φορείς με επί μακρών ενεργό δράση στην ελληνική ομογένεια των Η.Π.Α.

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς της, η Πρύτανις είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με σειρά εκπροσώπων ελληνοαμερικανικών φορέων, καθώς επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, ο οποίος εκφράστηκε ιδιαίτερα θετικά για τις πρωτοβουλίες του Ιονίου Πανεπιστημίου και μάλιστα εξεδήλωσε την επιθυμία του να συνδράμει από την πλευρά του την προοπτική νέων συνεργασιών με φορείς της ομογένειας.

Η Πρύτανις του Ι.Π. με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

Το βασικό αντικείμενο όλων των επαφών της Πρυτάνεως στην Αμερική, ήταν η ίδρυση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, επώνυμης ακαδημαϊκής έδρας σπουδών με γνωστικό αντικείμενο την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία της Ελληνικής Ομογένειας, ένα αντικείμενο που ενώ αφορά άμεσα τη νεώτερη και σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, εντούτοις απουσιάζει από τον εγχώριο πανεπιστημιακό χάρτη.

Η Πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας, σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνισμού της Νέας Υόρκης (Federation of Hellenic Societies of Greater New York) κ. Πέτρο Γαλάτουλα , με τον οποίον συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Ομογένειας σε θέματα πολιτισμού κι εκπαίδευσης.

Η Πρύτανις στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνισμού της Νέας Υόρκης

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν οι συναντήσεις της Πρυτάνεως με την Πρόεδρο του Hellenic American Chamber of Commerce, κ. Νάνσυ Παπαϊωάννου και με την Εκτελεστική Διευθύντρια του Οργανισμού Leadership 1000, κ. Paulette Poulos, καθώς και οι δύο υποστήριξαν ένθερμα την πρόταση συνεργασίας της Πρυτάνεως και δεσμεύθηκαν να συνδράμουν με κάθε πρόσφορο μέσο.

Η Πρύτανις στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνισμού της Νέας Υόρκης

Στο επίπεδο της ακαδημαϊκής συνεργασίας η Πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Τμήματος Βυζαντινών Σπουδών του QUEENS COLLEGE, κ. Χρήστο Ιωαννίδη. Εκεί πραγματοποίησε ομιλία στους φοιτητές του Τμήματος οι οποίο μάλιστα είχαν ετοιμάσει μια μικρή εκδήλωση υποδοχής με θέμα την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Πέραν των ακαδημαϊκών συναντήσεων, η Πρύτανις, ως επίσημη προσκεκλημένη της Ελληνικής Ομογένειας, παρακολούθησε και χαιρέτισε όλες τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα, επ’ αφορμή της εθνικής μας επετείου.

Χαιρετισμός της Πρυτάνεως πριν την επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος

Η Πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τους επισήμους της παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του ταξιδιού της, η Πρύτανις ήταν κεντρική ομιλήτρια στην εορταστική εκδήλωση για τα 106 χρόνια του Ροταριανού Ομίλου Νέας Υόρκης, στην οποία παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες τόσο της Ελληνικής Ομογένειας της Νέας Υόρκης όσο και του αμερικανικού πνευματικού κι επιχειρηματικού κόσμου.

H Πρύτανις ως κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση για τα 106 χρόνια του Ροταριανού Ομίλου Νέας Υόρκη

Το ταξίδι της Πρυτάνεως ολοκληρώθηκε με μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Πρυτάνεως από την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία, κατά τη διάρκεια της οποίας η Πρύτανις προσέφερε στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Νικόλαο Μπάρδη, το μετάλλιο του Ιονίου Πανεπιστημίου ως ανάμνηση της σημαντικής τιμής που της έκαναν αλλά και των μελλοντικών συνεργασιών, οι βάσεις των οποίων τέθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Νέα Υόρκη.


Το συνημμένο αρχείο περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου.


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Παρασκευή 26-04-2024
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας