Νέα

Δημιουργία του Ερευνητικού Κέντρου Υπολογιστικών Βιοδεικτών σε συνεργασία με το Εργαστήριο BiHELab

ShareThis
Δημοσίευση: 18-11-2016 15:22 | Προβολές: 1949

Η δημιουργία ενός νέου Κέντρου Ερευνών με το όνομα «Research Center on Computational Biomarkers - RCCB» (Ερευνητικό Κέντρο Υπολογιστικών Βιοδεικτών) ανακοινώθηκε σήμερα στο Wilfrid Laurier University από τους διευθυντές των εργαστηρίων CARGO και BiHELab, Καθηγητές Ηλία Κοτσιρέα και Παναγιώτη Βλάμο.

Οι δραστηριότητες του κέντρου θα επικεντρωθούν στην μελέτη βιοδεικτών, στις μετρήσεις των οποίων θα βασίζονται στο μέλλον οι στόχοι της εξατομικευμένης ιατρικής.

Το Εργαστήριο BiHELab του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει ως κύριο ερευνητικό αντικείμενο τον εντοπισμό νέων βιοδεικτών για τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων βιοπληροφορικής εξετάζεται η ευπάθεια στα νοσήματα αυτά.

Το CARGO Lab του Πανεπιστημίου Wilfrid Laurier αναπτύσσει και υλοποιεί εξελιγμένες αλγοριθμικές τεχνικές εξόρυξης δεδομένων, που μπορούν να εφαρμοστούν στην ανάλυση των κλινικών δεδομένων, παρέχοντας ακριβή αποτελέσματα για την εξέλιξη των βιοδεικτών που εμπλέκονται στους συγκεκριμένους βιολογικούς μηχανισμούς.

Όπως δήλωσε ο Δρ Ιωάννης Χαρανάς, η μετάβαση από τα δεδομένα μικροκλίμακας, που παρέχονται από τους υπολογισμούς των βιοδεικτών, στα αποτελέσματα μακροκλίμακας σχετικά με την ευπάθεια θα παρουσιάσουν μεγάλο ενδιαφέρον μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Το κέντρο RCCB θα συνεργαστεί με οργανισμούς υγείας, νοσοκομεία και φαρμακευτικές εταιρείες στον Καναδά, προκειμένου να συγκεντρώσει και να αξιολογήσει κλινικά δεδομένα σε μεγάλη κλίμακα.

Το κέντρο θα συνδυάζει εργαλεία Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Εξόρυξης Δεδομένων, Μοντελοποίησης, Βιοφυσικής, Βιοχημείας, Βιοπληροφορικής, Νευροπληροφορικής. Τα βιολογικά δεδομένα θα αναλύονται με μεθόδους Υπολογιστικών Μαθηματικών καθώς και τη χρήση υπερυπολογιστών.

Το κέντρο θα φιλοξενηθεί στο Waterloo Campus του Πανεπιστημίου Wilfrid Laurier.


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Τετάρτη 24-04-2024
Προσεχώς
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργανώνει το 7ο Journey to Hope στην Κέρκυρα
Σημαντική Ημερομηνία: 29-04-2024
[Αναμένεται]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα εκδήλωσης
Mέγεθος: 201.43 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας