Νέα

Σύμφωνο Συνεργασίας και κοινό Π.Μ.Σ. μεταξύ Ε.Α.Π. και Ιονίου Πανεπιστημίου

ShareThis
Δημοσίευση: 07-09-2017 20:15 | Προβολές: 3813
image

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθ. Βασίλης Καρδάσης, και ο Πρύτανης του Ιόνιου Πανεπιστημίου, Καθ. Βασίλειος Χρυσικόπουλος υπέγραψαν  γενικό Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δυο ιδρυμάτων, με σκοπό τη συνδιοργάνωση επιστημονικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, τις ανταλλαγές διδασκόντων, φοιτητών και διοικητικού προσωπικού, την ενίσχυση της ερευνητικής συνεργασίας, τη συνεργασία σε ζητήματα αξιοποίησης επιστημονικού έργου, αλλά και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων Προγραμμάτων Σπουδών που θα προσφέρονται από κοινού (Joint Degrees), με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της τελευταίας αυτής στόχευσης, υπεγράφη στη συνέχεια Ειδικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Ε.Α.Π. και του Ι.Π., καθώς και των εργαστηρίων των δύο ιδρυμάτων, του  Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Ε.Α.Π. και του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ι.Π., για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινού διαπανεπιστημιακού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο «Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική».

Το νέο Π.Μ.Σ., που θα προσφέρεται από κοινού (Joint MSc) με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ειδικές εμπειρίες και δυνατότητες των δυο εταίρων: του Ε.Α.Π. όσον αφορά στο συντονισμό και τη διαχείριση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, και του Εργαστήριου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής του Ι.Π. όσον αφορά στο σχεδιασμό και την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος σπουδών. Πέραν αυτού, στο πλαίσιο του νέου Π.Μ.Σ. θα αξιοποιηθούν οι υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις του BiHELab, μια και οι φοιτούντες στο νέο Π.Μ.Σ. μεταξύ των άλλων θεωρητικών μαθημάτων, θα διανύσουν και δυο εβδομάδες εντατικής εκπαίδευσης στα εργαστήριά του.

Το κοινό εξ αποστάσεως διαπανεπιστημιακό Π.Μ.Σ. «Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική» στοχεύει στην επιστημονική κατάρτιση και ειδίκευση επιστημόνων σε θέματα Βιοπληροφορικής και Υπολογιστικής Βιολογίας, όπως επίσης σε θέματα Υπολογιστικής Νευροεπιστήμης, Μοριακής Βιολογίας και την Γονιδιωματικής.

Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ.  θα έχουν την τεχνογνωσία να σταδιοδρομήσουν σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, που σχετίζονται με τον κλάδο της νευροεπιστήμης.  Συγκεκριμένα, μπορούν να εργαστούν σε ερευνητικά εργαστήρια, ιατρικά κέντρα, φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες επιστημονικών μελετών, αλλά και σε ακαδημαϊκό επίπεδο σε εφαρμοσμένη ή βασική έρευνα. Η Βιοπληροφορική θεωρείται παγκόσμια ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους κλάδους, ενώ ήδη έχει επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα και έχει συγκεντρώσει ιδιαίτερα σημαντικές επενδύσεις


Επιστροφή
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Παρασκευή 29-03-2024
Συναυλία Μελοποιημένης Ποίησης
Έναρξη: 28-03-2024 |Λήξη: 04-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
Τραγουδώντας Ελληνικά με τα τραγούδια της Μαρίζα Κωχ
Έναρξη: 27-03-2024 |Λήξη: 15-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας